Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

One Piece (Comic 3)

Το One Piece είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μάνγκα (κόμικς)  παγκοσμίως, δημιουργός του οποίου είναι ο Eiichiro Oda που αργότερα μεταφέρθηκε στην τηλεόραση υπό την μορφή κινουμένων σχεδίων. Η σειρά χαρακτηρίζεται από έντονη δράση, εντυπωσιακές μάχες, χιούμορ και δράμα. Η σειρά One Piece λαμβάνει χώρα σε έναν φανταστικό κόσμο, ο οποίος την παρούσα χρονική περίοδο διανύει μια «μεγάλη εποχή πειρατών». Αυτό συμβαίνει διότι ο επονομαζόμενος «Βασιλιάς των Πειρατών», Gol D. Roger, συνελήφθη και εκτελέστηκε 22 χρόνια πριν την αρχή της ιστορίας και άφησε τον αμύθητο θησαυρό του, ονόματι One Piece (εξ' ου και το όνομα της ιστορίας) στο τελευταίο νησί ενός θαλάσσιου δρόμου που ονομάζεται «Μεγάλη γραμμή» και αποτελεί την πιο επικίνδυνη θάλασσα στον κόσμο.
Βασικός πρωταγωνιστής του One Piece είναι ο Monkey D. Luffy ο οποίος μαζί με το πλήρωμά του, αναζητά το θησαυρό αυτό μέσα από πολλές περιπέτειες. Ο ίδιος έχει μετατραπεί σε έναν άνθρωπο με ελαστικό σώμα, ιδιότητα που απέκτησε μετά την κατανάλωση ενός από τα «φρούτα του διαβόλου» , μιας σειράς σπάνιων καρπών που δίνουν στους χαρακτήρες μοναδικές ιδιότητες. O αριθμός των ατόμων που αποτελούν το πλήρωμα του Monkey D. Luffy και η φήμη τους αυξάνεται σταδιακά. Καθώς προχωρούν έρχονται αντιμέτωποι με άλλους φιλόδοξους πειρατές καθώς και με το ναυτικό, το οποίο αποτελεί τη δύναμεη επιβολής της τάξης στον κόσμο του One Piece. Ο κόσμος αυτός, αν και χωρίζεται σε διάφορα ανεξάρτητα κράτη, βρίσκεται υπό τον έλεγχο μιας «Παγκόσμιας Κυβέρνησης» , όργανo της οποίας είναι το ναυτικό και για την ιστορία της οποίας ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά, αφού κάθε μελέτη γύρω από αυτή έχει απαγορευθεί. Συνολικά, το πλήρωμα του Monkey D. Luffy αποτελείται από 9 άτομα, μαζί με τον ίδιο.
Το πρώτο μισό της σειράς κλείνει με την διάλυση της ομάδας μετά από μια ήττα τους από έναν συνεργαζόμενο με την Παγκόσμια Κυβέρνηση πειρατή (στον κόσμο υπάρχουν 7 τέτοιοι πειρατές, που φέρουν τον τίτλο Shichibukai και την πραγματοποίηση ενός πολέμου στον οποίο το ναυτικό επιβεβαιώνει την κυριαρχία του, νικώντας και σκοτώνοντας έναν από τους 4 μεγάλους πειρατές της σειράς, υπό την εξουσία του οποίου (όπως και των υπόλοιπων 3) βρίσκονταν μεγάλες περιοχές στο δεύτερο μισό της «Μεγάλη γραμμή», που ονομάζεται «Νέος Κόσμος»  To δεύτερο μισό της σειράς ξεκινά με την επανένωση του πληρώματος του Monkey D. Luffy στο μέρος που είχαν χωριστεί, μετά από 2 χρόνια, και την είσοδό τους στο «Νέο Κόσμο»,όπου οι ισορροπίες διαταράχθηκαν,το νέο καθεστώς στην μεγάλη γραμμή έγινε ποιο άνομο,εξαιτίας του θανάτου ενός από τους 4 μεγάλους πειρατές αφήνοντας έτσι εκτός ελέγχου τους περιβόητους πειρατές...
Όποιος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει τη φανταστική περιπέτεια του Luffy  ας πατήσει  www.watchop.com  και θα του εμφανιστούν τα επεισόδια που έχουν βγει (με αγγλικούς υπότιτλους)
Β. Τσανου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου