Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Καλώς ορίσατε στο διάφανο αεροπλάνο!

Τα σχέδια ενός επιβατηγού αεροσκάφους βγαλμένου κυριολεκτικά από ταινία επιστημονικής φαντασίας παρουσίασε η Airbus. Το Concept Cabin είναι ένα αεροσκάφος που εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά χάρη στον επαναστατικό σχεδιασμό του αφού η καμπίνα των επιβατών είναι στην ουσία ένας ιπτάμενος θόλος που θα τους επιτρέπει να βλέπουν έξω από το σκάφος προς κάθε κατεύθυνση!
Επιπλέον, η καμπίνα του σκάφους θα περιβάλλεται από μια «έξυπνη μεμβράνη», όπως την χαρακτηρίζουν οι κατασκευαστές, η οποία θα μεταβάλλεται ανάλογα με τις συνθήκες φωτός. Θα προβάλλει επίσης ολογραφικά βίντεο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με τον μηχανισμό της ολογραφικής προβολής. Επιπλέον θα είναι αυτάρκης ενεργειακά αφού θα λειτουργεί με την θερμότητα που θα παράγουν τα σώματα των επιβατών.
Ο ολογραφικός μηχανισμός θα μπορεί εξάλλου να συνδέεται και με συμβατά συστήματα επικοινωνίας στο έδαφος. Έτσι για παράδειγμα, κάποιος που έχει ένα τέτοιο συμβατό σύστημα στο σπίτι του θα μπορεί ενώ βρίσκεται εν πτήση με το σκάφος να συνδεθεί με το σπίτι του και να επικοινωνήσει με τους δικούς του. Σύμφωνα με τα στελέχη της Airbus, η τεχνολογία θα επιτρέπει σε κάποιον επιβάτη να εμφανισθεί ολογραφικά στο δωμάτιο των παιδιών του και να τους διαβάσει παραμύθια για να κοιμηθούν!
Σύμφωνα με την Airbus, το σκάφος θα ξεκινήσει τις πτήσεις του το 2050. Μέχρι τότε, μπορούμε να το απολαύσουμε στο βίντεο που ακολουθεί:




                                                                                             Κωνσταντίνος Τζουβανέλης

1 σχόλιο:

  1. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡΟΧΟΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΙΟ!!! ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΤΩΓΑΔΑΚΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΧΑΛΑΓΕ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ(ονειρα που πηγανε χαμενααα.....)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή