Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΧΑΚ ΤΡΙΚ

Μπορεί να έχουμε παίξει μόλις τρεις μήνες ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, ωστόσο τα χατ-τρικ έχουν πάρει διαστάσεις… επιδημίας και γι αυτό σας θυμίζουμε τους μέχρι τώρα «κανονιέρηδες» των γηπέδων!

Το χατ-τρικ ήταν παλιά ένα κατόρθωμα το οποίο ήταν τόσο σπάνιο, που τα μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου και μόνο κατάφερναν μια τέτοια επίδοση, Παίκτες όπως ο Γκερντ Μίλερ, ο Μισέλ Πλατινί, ο Ρομάριο και ο θρύλος Πελέ, έχουν γράψει ιστορία.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής, την φετινή σεζόν έχουν σημειωθεί περισσότερα από 20 χατ-τρικ σε όλη την Ευρώπη, ενώ την 4η αγωνιστική του Champions League, είχαμε δύο χατ-τρικ από τους Λιονέλ Μέσι και Μάριο Γκόμεζ!
Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι είναι μέχρι στιγμής ο «βασιλιάς του χατ-τρικ», αφού έχει επιτύχει 4, ενώ στην δεύτερη θέση είναι ο Μάριο Γκόμεζ με 3, όσα έχει και ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Ρεάλ, Κριστιάνο Ρονάλντο (τελευταίο ήταν με την Οσασούνα), μαζί με τον στράικερ της Σάλκε, Κλάας Γιάν Χούντελααρ.
Για την ιστορία, πρώτος σε συνεχόμενα χατ-τρικ, είναι ο Ιάπωνας, Μασάσι Νακαγιάμα με 4.
Πέρσι ο Μέσι πέτυχε 6 χατ-τρικ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο 7 και θεωρείται δύσκολο να μην καταφέρουν φέτος να ξεπεράσουν αυτές τι επιδόσεις, ενώ δεν αποκλείεται μαζί με τον Μάριο Γκόμεζ να έχουν συνολικά περισσότερα γκολ από χατ-τρικ από όσα έχουν αρκετοί επιθετικοί σε μια σεζόν!
Πρώτος στην ιστορία σε χατ-τρικς είναι ο Πελέ με το λίγο πολύ αστρονομικό αριθμό των 92, ενώ ο Ντίξι Ντιν έχει 37.

Τάσος Μπόνιας

1 σχόλιο: