Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΕΛ – Η ΞΕΦΡΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Η πρώτη «μεγάλη» βραδιά για τους «πορτοκαλί» ήρθε στις 3 Αυγούστου, όταν με μια παλικαρίσια νίκη στην έδρα της Σλόβαν Μπρατισλάβας με 2-0 πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση για τα προκριματικά του Champions League.
Εκεί, γνώρισε την ήττα στην Πολωνία με 1-0 από την Βίσλα, ωστόσο στις 17 Αυγούστου, σε μια «μαγική» βραδιά για το κυπριακό ποδόσφαιρο, επικράτησε με 3-1 και πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης για τους ομίλους.
Εκεί η Ευρώπη βίωσε στο έπακρο το τι εστί ΑΠΟΕΛ…
Πρώτο θύμα για την ομάδα της Κύπρου ήταν η Ζενίτ, καθώς στις 13 Σεπτεμβρίου στο κατάμεστο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ , γνωρίζει την ήττα με 2-1, ενώ δεκαπέντε μέρες μετά, ο ΑΠΟΕΛ μένει «όρθιος» στην Ουκρανία, στην έδρα της Σαχτάρ Ντόνετσκ, αποσπώντας την ισοπαλία με 1-1.
Στις 19 Οκτωβρίου, η κάτοχος του Εuropa League, Πόρτο, υποδέχεται τον ΑΠΟΕΛ στο «Ντραγκάο», ωστόσο οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παίρνουν την σπουδαία ισοπαλία με 1-1, για να φτάσουμε στην χθεσινή, ακόμη μια, «μαγική» νύχτα, όπου οι «δράκοι» έγιναν… αρνάκια, με τους «πορτοκαλί» να επικρατούν με 2-1 και να είναι πλέον με το ένα… πόδι στους «16» του Champions League.
Ιδού και η φοβερή επικράτηση της κυπριακής ομάδας επί της πρωταθλήτριας του Europa League Πόρτο :



Τάσος Μπόνιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου