Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Λέο Μπουσκάλια

Στο βιβλίο της Β΄γυμνασίου, στην ενότητα για τη φιλία το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο έχει εντάξει ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Λέο Μπουσκάλια,"Να ζεις, να αγαπάς, να μαθαίνεις". Αγαπημένα τα βιβλία του, ξεχωριστός ο ίδιος. Ας τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

Ο Λέο Μπουσκάλια (1924-1998) έχει γράψει πολλά βιβλία, τα περισσότερα από τα οποία πραγματεύονται το θέμα της αγάπης. Για μια περίοδο, πέντε από τα έργα του εμφανίζονταν ταυτόχρονα στον κατάλογο των best sellers των New York Times. Το πρώτο του βιβλίο, Η Αγάπη, παρέμεινε best seller για είκοσι χρόνια. Τα βιβλία του έχουν κυκλοφορήσει σε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και έχουν μεταφραστεί σε είκοσι γλώσσες.
Ως ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Felice Foundation, αφοσιώθηκε στην προώθηση της δυναμικής της προσφοράς και της αγάπης, προσφέροντας παράλληλα τις υπηρεσίες του σε αμέτρητες φιλανθρωπικές οργανώσεις.
                                             
Υπήρξε επίκουρος καθηγητής της κοινωνικής παιδαγωγικής και ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, όπου δίδαξε επί δεκαεννιά χρόνια.


Ιταλικής καταγωγής ήταν καθηγητής της παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, ψυχολόγος και συναρπαστικός ομιλητής. Μέσα από τα μαθήματα διδασκαλίας του ανάπτυξε ένα ειδικό σεμινάριο πάνω στην αγάπη και μέσω αυτής στην αλλαγή της καθημερινής μας συμπεριφοράς. Κατά τη διατύπωσή του "η αγάπη δεν είναι δρόμος, είναι συμμετοχή και μοιρασιά. Το να ζεις με τη φιλοσοφία της αγάπης είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής".

Απλός αλλά όχι απλοϊκός, πρακτικός, άμεσος, με χιούμορ και πρωτοτυπία μας ξεσηκώνει αλλά και μας διευκολύνει να δούμε τη ζωή από μια άλλη, πιο αυθεντική οπτική γωνία.

Τα πιο γνωστά βιβλία του είναι:
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ:
1. Να ζεις, ν' αγαπάς και να μαθαίνεις

 2. Γεννημένοι για την αγάπη
3. Επειδή είμαι άνθρωπος
4. Η αγάπη
5. Λεωφορείο 9 για τον Παράδεισο

6. Ν' αγαπάμε ο ένας τον άλλο
7. Άτομα με ειδικές ανάγκες και οι γονείς τους
8. Ο δρόμος του ταύρου
9. Η πτώση του φύλλου που το έλεγαν Freddie

ΠΑΙΔΙΚΑ:
1. Επτά ιστορίες Χριστουγεννιάτικης αγάπης
2. Μια ανάμνηση για τον Τίνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου