Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΣΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Ο Δήμος Κηφισιάς σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, τον ΕΣΔΚΝΑ και το Δήμο Αθηναίων, ξεκινάει τον Απρίλιο του 2012 πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης σε γειτονιές της Κηφισιάς. Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου LIFE-Περιβάλλον.
Ένας κάδος καφέ χρώματος θα τοποθετηθεί δίπλα από τους συμβατικούς κάδους απορριμμάτων στους δρόμους της πόλης ενώ εξετάζεται η τοποθέτηση ενός ακόμη μικρότερου κάδου των 30 λίτρων σε κατοικίες.
Το υλικό θα συλλέγετε από απορριμματοφόρα οχήματα του Δήμου και θα μεταφέρεται στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης του ΕΣΔΚΝΑ στα Άνω Λιόσια. Εκεί, θα υφίσταται επεξεργασία σε ξεχωριστό τμήμα από τα υπόλοιπα απόβλητα, όπου και θα παράγεται εδαφοβελτιωτικό υψηλής ποιότητας.
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Γ. Χιωτάκης στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Συγκλήτου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ανέφερε:
«Τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη κουβέντα για το πως θα μειώσουμε τα απορρίμματα στην Αττική. Ο καλύτερος τρόπος είναι η διαλογή στην πηγή όλων των συστατικών που βρίσκονται στα απορρίμματα. Πρέπει λοιπόν να μάθουμε στον κόσμο ότι πρέπει να κάνει τον διαχωρισμό των απορριμμάτων στο σπίτι του. Και δεν αφορά αυτό μόνο τους κατοίκους αλλά και τους επαγγελματίες Το πρόγραμμα αυτό είναι το πρώτο βήμα ώστε να πληροφορηθούν οι πολίτες ότι τα οργανικά απορρίμματα είναι τα πλέον χρήσιμα από όλα τα απορρίμματα, γιατί μπορούν να ξαναγυρίσουν στη φύση».


Τάσος Μπόνιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου