Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΔΟΞΑ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Οι Δραμινοί φέτος έχουν κάθε λόγο να χαίρονται και να καμαρώνουν για την ένδοξη ομάδα της πόλης τους, τη Δόξα Δράμας. Οι «Μαυραετοί» με μακρόχρονη πορεία στην Α’ Εθνική κατά το παρελθόν, επιστρέφουν στην μεγάλη κατηγορία του ποδοσφαίρου έπειτα από 17 ολόκληρα χρόνια!
Μπορεί σε πολλούς, το άκουσμα του ονόματος «Δράμα», να μη λέει και πολλά. Σε αυτούς πάντως που ασχολούνται με τον αθλητισμό δεν περνάει απαρατήρητο, καθώς οι παλαιότερες γενιές σίγουρα θα βρουν να πουν και από μια ιστορία για τα περασμένα μεγαλεία και την «αίγλη» που ανέδυε η Δόξα Δράμας… εκείνης της εποχής.


Μια ομάδα που πρωταγωνιστούσε στη μεγάλη εθνική κατηγορία του ποδοσφαίρου από καταβολής της Α’ εθνικής (1959-1960) μέχρι και τη σεζόν 1964-’65 όταν και υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Β’ Εθνική.  Τη χρονιά 1979-’80 η Δόξα επιστρέφει στην Α’ Εθνική.
Ακολουθεί μια αρκετά αξιοπρεπής πορεία στο πρωτάθλημα , όταν τη χρονιά 1986-’87 υποβιβάστηκε ξανά στην δεύτερη κατηγορία στην οποία όμως έμεινε για μία μόνο σεζόν, καθώς την επόμενη χρονιά (1988-’89) επανήλθε στην πρώτη κατηγορία και παρέμεινε μέχρι τη σεζόν 1994-’95. Από το 1995 η Δόξα λείπει από τη μεγαλύτερη επαγγελματική κατηγορία, ενώ το 2007 ήρθαν να προστεθούν και τα οικονομικά προβλήματα της  ομάδας, τα οποία την έριξαν στη Δ’ Εθνική. Ακολούθησε η συγχώνευση με τον Εθνικό Ολυμπιακό Βόλου, η οποία έδωσε το δικαίωμα στη Δόξα να συμμετέχει στη Γ’ Εθνική κι από τότε όλα πήραν το δρόμο τους για να φτάσουμε στο 2011 και να ξαναδούμε τους «Μαυραετούς» να επιστρέφουν στη φυσική τους θέση που δεν είναι άλλη από τη Super League.

Τάσος Μπόνιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου