Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Happy Birthday AEL FC ARENA !!!!

Ένα όνειρο χρόνων πραγματοποίησε πέρυσι τέτοια ημέρα η ΑΕΛ, εγκαινιάζοντας ένα μοναδικό στολίδι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ένα στολίδι του οποίου η θέση είναι στη Super League, αλλά τη σεζόν 2011-12 η Football League θα έχει την… πολυτέλεια να διεξάγονται αγώνες της εκεί. Οι «βυσσινί», φυσικά, ελπίζουν ότι η φετινή χρονιά θα είναι παρένθεση και από την επόμενη η ΑΕΛ και το «κόσμημά» της θα επιστρέψουν στη φυσική τους θέση.
Τέτοιες μέρες  (23/11), λοιπόν, η ΑΕΛ εγκαινίασε το στολίδι «AEL FC ARENA», αφού λίγες ημέρες νωρίτερα είχε αποχωριστεί το ιστορικό Αλκαζάρ. Το νέο αθλητικό κέντρο «CRIMSON PARK», το οποίο αναπτύσσεται σε συνολική έκταση 144.000 τ.μ. στην περιοχή Νεάπολη της Λάρισας έχει ως «κορωνίδα» το νέο «παλάτι» της ΑΕΛ, το AEL FC ARENA, ένα υπερσύγχρονο γήπεδο διεθνών προδιαγραφών UEFA (3 Αστέρων), χωρητικότητας 16.118 θέσεων με 38 σουίτες 12 ατόμων.
Στο συγκρότημα περιλαμβάνονται εμπορικοί χώροι, χώροι στάθμευσης 1.104 θέσεων, υπαίθριοι χώροι πολιτισμού και αναψυχής και η εικόνα συμπληρώνεται από το ήδη υπάρχον κλειστό γήπεδο μπάσκετ και τα 12 γήπεδα τένις, που βρίσκονται υπό ανακατασκευή.
Το νέο αθλητικό κέντρο βρίσκεται σε ιδανική – από πλευράς πολεοδομικής χωροθέτησης – τοποθεσία, με εξαιρετική ένταση στο σύστημα μεταφορών, άριστη προσβασιμότητα από δύο κύριους οδικούς άξονες και εγγύτητα στον πολεοδομικό ιστό.
Από το Νοέμβριο του 2010 αποτελεί το νέο σπίτι της ΑΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη από το ιστορικό Στάδιο Αλκαζάρ.
Μπόνιας Τάσος

1 σχόλιο: