Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΛΟΥΤΣΙΟ ΝΤΑΛΑ.

Από το πρωί οι κάτοικοι της Μπολόνια αποτίουν φόρο τιμής στον Λούτσιο Ντάλα που άφησε την τελευταία του πνοή την Πέμπτη.Ουρές σχηματίζουν χιλιάδες Ιταλοί και μη για να αποτίσουν φόρο τιμής στο φέρετρο του μεγάλου Ιταλού τραγουδοποιού.
Ηλικιωμένοι,νέοι, Ιταλοί,μετανάστες, με ένα τριαντάφυλλο ή ένα μικρό σημείωμα στο χέρι, περιμένουν υπομονετικά στην ουρά, για να αποχαιρετήσουν, ο καθ' ένας με τον δικό του τρόπο, τον σπουδαίο καλλιτέχνη.
Ανάμεσα σε αυτούς που βρέθηκαν στο δημαρχιακό μέγαρο ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι, ο γιός του Μπεττίνο Κράξι, Βιττόριο, τραγουδιστές όπως οι Τζοβανόττι, Σαμουέλε Μπερσάνι και Ορνέλλα Βανόνι.
Με απόφαση του Δήμου της Μπολόνια ολη μέρα ακούγονται τραγούδια του στους δρόμους και στη μεγαλύτερη πλατεία της πόλης.
Το δημαρχιακό μέγαρο, στο οποίο μεταφέρθηκε το φέρετρο, πρόκειται να μείνει ανοικτό τουλάχιστον μέχρι τα μεσάνυχτα.
Η κηδεία, θα γίνει την Κυριακή, στις 2.30 το μεσημέρι στην εκκλησία του Σαν Πετρόνιο, στην κεντρική πλατεία της πόλης, η οποία ενέπνευσε και το γνωστό τραγούδι «Πιάτσα Γκράντε». Την Κυριακή ο Ντάλα θα έκλεινε το 69ο έτος της ηλικίας του...                                                                                   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΟΥΒΑΝΕΛΗΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου