Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012

Γεύσεις με φρούτα

Στη χώρα μας έχουμε πολλά φρούτα. Τα χρησιμοποιούμε φρέσκα, ψημένα ή αποξηραμένα. Τα φρούτα είναι νόστιμα όταν βρίσκονται στην εποχή τους και όχι όταν παράγονται σε θερμοκήπια όλες τις εποχές του χρόνου.
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια στη ζαχαροπλαστική έχουν βρεθεί τρόποι ώστε τα φρούτα να διατηρούνται σε αποξηραμένη μορφή, ζαχαρωτά (γλασέ), κονσερβοποιημένα, πολτοποιημένα σε χυμούς, σε γλυκά του κουταλιού και, τα τελευταία χρόνια, κατεψυγμένα. Στην κατεψυγμένη μορφή τους, τα χρησιμοποιούμε μόνο για μαρμελάδες, μους και κρέμες.  


Σοφία Πασχαλίδου Γ2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου