Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Βάσεις για γλυκά

Στη ζαχαροπλαστική, όπως και στη μαγειρική, πάντα υπάρχει μια βάση. Από μια βάση, όπως ζύμη, κρέμα, μαρέγκα, σως κτλ μπορούμε να φτιάξουμε διάφορα γλυκά. Όταν γνωρίζουμε καλά να φτιάχνουμε τις βάσεις, τότε μπορούμε να δημιουργήσουμε με την φαντασία μας γλυκά, συνδυάζοντας διάφορα υλικά μεταξύ τους και ακολουθώντας πιστά τις τεχνικές και τις αναλογίες.

Τη ζύμη μπορούμε να τη διατηρούμε στο ψυγείο ωμή και όταν θέλουμε, για παράδειγμα να φτιάξουμε μια τάρτα, την ψήνουμε την ίδια ημέρα ώστε να είναι φρέσκια.
Μαρέγκες και παντεσπάνια διατηρούνται για αρκετό καιρό, αρκεί να είναι σε κουτί που κλείνει ερμητικά και να φυλάσσονται σε μέρος που δεν έχει υγρασία. Τις σως μπορούμε να κρατάμε για 5-6 ημέρες, ενώ τις κρέμες για 2 ημέρες. 
Σοφία Πασχαλίδου Γ2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου