Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Σκυταλοδρομία κόμικς

Η Μαρία, μας έφερε την σκυτάλη και ζήτησε να μάθει:
πληροφορίες για τα κόμικς, πότε πρωτοφτιάχτηκαν, πόσων χρονών είναι για παράδειγμα ο Ντόναλντ Ντακ, πώς κατασκευάζονται τα κινούμενα σχέδια και από ποιους;
Πρώτος παίρνει τη σκυτάλη ο Λάζαρος Λαφτσής με πληροφορίες για τον Ντόναλντ :

 Ο Ντόναλντ Ντακ (πλήρες όνομα Ντόναλντ Φάουντλιροϊ Ντακ) είναι χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϋ. Η πρώτη του εμφάνιση σε ταινία έγινε το 1934. Ο Ντόναλντ Ντακ σχεδιάστηκε από τους Αρτ Μπαμπιτ και Ντικ Χουέμερ, ενώ είναι και ο χαρακτήρας που έχει παίξει στις περισσότερες ταινίες κινουμένων σχεδίων (173 συνολικά, από τότε που πρωτοεμφανίστηκε μέχρι το 1995). Η πρώτη εμφάνιση του Ντόναλντ  ήταν  σε καρτούν της Silly Symphonies .

Προφίλ
Ο Ντόναλντ Ντακ, μια λευκή πάπια με ανθρώπινα χαρακτηριστικά και ρούχα ναύτη, είναι ένας από τους δημοφιλέστερους χαρακτήρες της Walt Disney, γνωστός για την ημικατανοητή ομιλία και την εκρηκτική ιδιοσυγκρασία του. Άτυχος, γκρινιάρης και γκαφατζής, ο Ντόναλντ είναι ένα παπί που λατρεύει τη δράση. Είναι έξυπνος, πονηρός και οξύθυμος και κατά καιρούς τεμπέλης. Ζει μαζί με τα τρία ανίψια του (Χιούη, Λιούη και Ντιούη) στη Λιμνούπολη. Στην ίδια πόλη μένουν και άλλοι χαρακτήρες, όπως ο Σκρουτζ Μακ Ντακ ( ο τσιγκούνης θείος του), ο Φέρθυ (ξάδερφός του και μεγάλος γκαφατζής), ο Γκαστόνε ( ο τυχερός ξάδερφος που είναι και αντίζηλός του) και η μεγάλη αγάπη του, η Νταίζυ Ντακ. Είναι ο καλύτερος φίλος του Μίκι Μάους. Επίσης στην ίδια πόλη μένει ο εφευρέτης Κύρος Γρανάζης καθώς και μια πληθώρα άλλων χαρακτήρων που πλαισιώνουν πολύ όμορφα το Duck Universe. Τις νύχτες ο Ντόναλντ φοράει τη μάσκα του και μάχεται ενάντια σε εγκληματίες ως υπερήρωας με το όνομα Φάντομ Ντακ, και σώζει την πόλη από το κακό….

 Ονόματα του Ντόναλντ ανά τον κόσμο:
Αραβικές χώρες: Μπατούτα
Βουλγαρία : Πατόκα Ντόναλντ
Δανία: Άντερς Αντ
Ινδονησία: Ντόναλ Μπέμπεκ
Ισλανδία : Αντρές Εντ
Ισπανία: Ελ Πάτο Ντόναλντ
Ιταλία: Παπερίνο
Κίνα: Τανκγ Λαο Για
Ουγγαρία : Ντόναλτν Κάτσα
Σερβία Κροατία: Πάγια Πάτακ
Σουηδία: Κάλε Άνκα
Φινλανδία : Άκου Άνκα

Πηγές:
 Βικιπαίδεια, www.imdb.com /character/ch0000719/bio, www.sansimera.gr


 Λάζαρος Λαφτσής
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου