Για να αποστειρώσουμε βάζα, τα πλένουμε πολύ καλά με ζεστό νερό, τα τοποθετούμε ανάποδα πάνω σε πετσέτα και τα φουρνίζουμε μαζί με την πετσέτα στους 100 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά. Γεμίζουμε τα βάζα όσο είναι ακόμη ζεστά με το ζεστό γλυκό. Τα κλείνουμε αμέσως και τα γυρίζουμε ανάποδα, δηλαδή με το καπάκι προς τα κάτω. Τα αφήνουμε έτσι έως ότου κρυώσουν. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε πολύ καλή κονσερβοποίηση.
Σοφία Πασχαλίδου Γ2
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου